Велика Британія прокоментувала ситуацію в Україні щодо е-декларування

У посольстві поділяють переживання українців
Велика Британія прокоментувала ситуацію в Україні щодо е-декларування
Прапори України та Великої Британії Фото: Фейсбук посольства України у Великій Британії
29 Жовтня 2020, 21:33
читать на русском

Посольство Великої Британії відреагувало на рішення Конституційного суду щодо антикорупційної структури в Україні.

Про це йдеться в Twitter.

У посольстві зазначили, що вони поділяють стурбованість українського народу через нещодавні наполегливі й політично-вмотивовані напади на незалежні антикорупційні інституції України, створення яких Британія підтримувала.

Ці напади можуть зашкодити міжнародній репутації України і підірвати зусилля України щодо процвітання свого народу, - зазначили у відомстві.

Британці підтримують намір української влади відновити повноцінну й незалежну роботу антикорупційних установ. Велика Британія також сподівається дізнатись більше про плани України щодо змін.

Читайте також

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

29 жовтня президент України Володимир Зеленський скликав термінове засідання Ради національної безпеки і оборони України через рішення Конституційного суду щодо е-декларування. Глава держави наголосив на необхідності термінової реакції на ситуацію, яка склалася після ухвалення КСУ.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що парламент і президент швидко відреагують на ситуацію щодо рішення КС про визнання неконституційними окремих положень Закону "Про запобігання корупції" та кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

1