Велика вода на Закарпатті: затопило будинки, двори та підвали шкіл

Від паводка найбільше постраждали території п'яти районів області
Велика вода на Закарпатті: затопило будинки, двори та підвали шкіл
Паводок на Закарпатті Фото: zk.dsns.gov.ua
6 Січня 2022, 09:47
читать на русском

Унаслідок погіршення погодних умов та через підняття паводкових вод на території Закарпатської області було підтоплено 177 дворогосподарств, 38 підвалів житлових будинків, підвальне приміщення школи та приміщення трансформаторних підстанцій.

Як повідомляє ДСНС області, від паводка та негоди найбільше постраждали території Берегівського, Хустського, Рахівського, Тячівського та Мукачівського районів.

Зокрема, у Хустському районі підтоплено 36 дворогосподарств, відкачано воду з 19 підвальних приміщень житлових будинків та 7 дворогосподарств.

У Тячівському районі підтоплено 80 дворогосподарств. У Рахівському районі затопило двори, підвали будинків, приміщення трансформаторних підстанцій. Також рятувальники звільнили від води підвальне приміщення ЗОШ №3 смт. В. Бичків.

У ДСНС розповіли, що у с. Німецька Мокра та у с. Тарасівка відбулися зсуви ґрунту на будинки.

Також в області було підтоплено кілька доріг.

Внаслідок інтенсивних дощів та підвищення рівня води, стався вихід річки Боржава на заплаву в с. Вільхівка, Зарічанської ТГ, Хустського району. Внаслідок чого підтоплено 55 гектарів сільськогосподарських угідь с. Вільхівка, - йдеться у повідомленні.

Зливи та паводок пошкодили кілька доріг, зокрема, трасу місцевого значення Міжгір’я-СиневирСтригальня протяжністю орієнтовно 100 м. Роботи по відновленню дороги заплановані на сьогодні.

В Укргідрометцентрі кажуть, що 6 січня вдень в Закарпатській області очікуються значні дощі з переходом у мокрий сніг.

Нагадаємо, 5 січня унаслідок негоди та початку паводку в області було підтоплено низку приватних домогосподарств, через сходження селевих потоків кілька доріг були завалені землею та камінням.

Читайте також