Велике будівництво: в обласних лікарнях з'являться гелікоптерні майданчики

Будівництво майданчиків розпочнеться у кожній області
Велике будівництво: в обласних лікарнях з'являться гелікоптерні майданчики
Гелікоптер аеромедичної евакуації Фото: https://www.facebook.com/viktor.liashko
14 Вересня 2021, 19:03
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко анонсував появу у кожній обласній клінічній лікарні майданчиків для гелікоптерів аеромедичної служби.

Про це він написав у Фейсбуці.

У рамках програми президента України "Велике будівництво на 2022-2023 роки" в рамках покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я передбачаємо будівництво гелікоптерних майданчиків у кожній обласній клінічній лікарні в кожному регіоні нашої країни, - повідомив очільник МОЗ.

За його словами, розвиток аеромедичної евакуації - це не тільки вдосконалення цивільної медичної допомоги, а й один з етапів реалізації Воєнно-медичної доктрини.

Ляшко повідомив, що міністерство охорони здоров'я спільно із міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією України та ДСНС України запустили експериментальний проєкт аеромедичної евакуації.

У межах цього проєкту диспетчер центрів екстреної медичної допомоги може ініціювати питання щодо аеромедичної евакуації хворих із невідкладними станами, - пояснив він.

Нагадаємо, у квітні в Україні запрацював перший підрозділ аеромедичної служби - він почав роботу у Львові та обслуговуватиме шість областей Західної України.

Гелікоптерами та літаками Системи авіаційної безпеки МВС керуватимуть пілоти, які вже пройшли чи наразі проходять відповідну підготовку. Одне з основних завдань такої Системи – медична допомога, щоб із точки А в точку Б можна було сміливо доправити чи хворого, чи команду лікарів, чи орган для трансплантації.

Читайте також