Венедіктова розповіла про проживання у резиденції Зеленського

Генеральний прокурор не збирається ховатися за чиїмось плечима або формальностями
Венедіктова розповіла про проживання у резиденції Зеленського
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова Фото: УНІАН
1 Жовтня 2020, 13:34
читать на русском

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова заявила, що не збирається щось приховувати і переїзд у резиденцію президента  — тимчасовий захід. Перебралася вона туди зовсім не тому, що  дуже хотіла поліпшити свої житлові умови, а виключно з міркуваннь безпеки.

Про це Ірина Венедіктова повідомила у Facebook.

Зауважимо, що за словами журналіста Володимира Бойка, про нове житло Венедіктова домовилася з директором комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" Державного управління справами Євгеном Єгоровим. Шестикімнатна резиденція загальною площею 675,1 кв. м розташована за адресою: 04114, м. Київ, вул. Вишгородська, 85.

Однак користуватися нею відповідно до постанови Кабміну від 19 січня 1994 року № 18 можуть тільки три людини – президент України, голова Верховної Ради України та прем'єр-міністр України.

Як заявив журналіст, Венедіктова звернулася до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням видати постанову Кабміну, яка дозволяла б їй офіційно жити в державній резиденції.

Читайте також

За даними Бойка, 19 червня 2020 року Кабмін ухвалив постанову № 506 "Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 19 січня 1994 № 18", доповнивши цей пункт реченням такого змісту: "Ці будинки можуть використовуватися в порядку, визначеному суб'єктом управління, в період, коли вони вільні від проведення відповідних заходів та перебування або відпочинку таких осіб".

Генеральна прокурорка прийняла рішення звернутися до суспільства з єдиною метою – все пояснити.

Багато чого сталося за останній час, про що я розповісти не можу: від підкинутих дроном политих кров’ю мертвих птахів на балкон мого будинку до куди неприємніших і по-справжньому небезпечних обставин, суть яких я зараз розкривати не має наміру. Ні в яку, звичайно ж, змову зі співробітниками ДУС або, чого ще, КМ я не вступала. Розмір орендної плати я не встановлювала, а отримавши пропозицію, просто з нею погодилася, прекрасно розуміючи, що моє перебування у цьому будинку займе лише декілька місяців, не більше, – повідомила Ірина Венедіктова.

Читайте також

Ніяких інших пропозицій я не шукала, нікому цим займатися не доручала, інші варіанти не розглядала. Я ніколи раніше у своєму житті не мешкала у будинках, що належать державі, так що багатого досвіду оренди такого роду майна у мене немає, – відзначила генпрокурорка.

Також Ірина Венедіктова повідомила, що ніяких законів  не порушувала: ні юридичні, ні закони моралі та честі. Почувши про те, що представники громадянського суспільства і журналісти зацікавилися темою її проживання у цьому будинку, то вирішила негайно направити відповідні запити у відповідні органи влади з метою прояснити ситуацію і об'єктивно розібратися в ній.

Я попросила надати мені методологію розрахунку орендної плати за використання самого будинку, плати за використання загальних територій і тому подібне. Упевнена, в найближчий час будуть проведені необхідні службові перевірки та, таким чином, отримані відповіді на поставлені питання, – запевнила Венедіктова.

Генпрокурорка додала, що в питанні формування орендної плати не все так однозначно і вона могла бути встановлена на більш високому рівні.

Я негайно сама за своєю особистою ініціативою внесу необхідну доплату, щоб не залишити навіть тінь сумніву в цьому чутливому для суспільства питанні, – заявила Венедіктова.

Не у моїх звичках ховатися за чиїмось плечима або формальностями. Вже як декілька днів я спостерігаю за спробами "...

Gepostet von Irina Venediktova am Mittwoch, 30. September 2020

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України заявило про маніпуляції у виступі генеральної прокурорки Ірини Венедіктової 15 вересня у Верховній Раді

1