Венедіктовій не подобаються зарплати прокурорів

Генпрокурорка вважає дискримінаційною норму прожиткового мінімуму для прокурорів
Венедіктовій не подобаються зарплати прокурорів
Ірина Венедіктова (фото: Вікіпедія)
5 Листопада 2020, 13:13
читать на русском

Генеральну прокурорку Ірину Венедіктову не влаштовує норма прожиткового мінімуму для прокурорів, закладена у Держбюджеті на 2021 рік.

Венедіктова звернулась до президента України, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра України про необхідність перегляду проєкту Закону України "Про Державний бюджет на 2021 рік", щоб виключити з нього "дискримінаційну норму, яка визначає розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що застосовується для визначення посадового окладу прокурора окружної прокуратури, в обсязі 1000 грн".

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті Офісу генпрокурора.

Читайте також

Зокрема, у своїх листах Венедіктова (досьє) зазначила, що ухвалення держбюджету у такій редакції "фактично знівелює анонсовані підвищення рівня матеріального забезпечення прокурорів, що підтвердили свою кваліфікацію та доброчесність", а також "поставить під загрозу належне функціонування прокуратури як інституції в цілому, взаємовідносини з міжнародними партнерами, що призведе до зриву реформи прокуратури".

З незрозумілих причин прожитковий мінімум, який застосовуватиметься для визначення посадового окладу прокурора, передбачений у розмірі 1000 грн, що є більш ніж у двічі нижчим порівняно не лише з працівниками інших державних органів (2102 грн), а й усіма працездатними особами, - зазначила гепрокурорка.

Нагадаємо, Верховна рада схвалила зміни до Бюджетного кодексу за основу. Відповідний законопроект №4100-д підтримали 253 нардепи при 226 мінімально необхідних.

1