Верещук пояснила, що робити українцям, яких мобілізували до російської армії

Окупанти залучають до своїх лав навіть неповнолітніх
Верещук пояснила, що робити українцям, яких мобілізували до російської армії
Ірина Верещук Фото: minre.gov.ua
25 Серпня 2022, 07:08
читать на русском

Віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що українцям, яким примусово мобілізували до російської армії на тимчасово окупованих територіях, потрібно скласти зброю, не воювати проти ЗСУ та не стріляти в людей.

Про це вона повідомила під час телемарафону.

Те, що вони (ред. мобілізовані до лав армії РФ) і роблять здебільшого: складати зброю, не воювати проти нашої регулярної армії, не стріляти в людей, бо потім, якщо вони залишаться живі, вони будуть відповідати перед законом, - сказала Ірина Верещук.

Вона зазначила, що 55% чоловічого населення "ЛНР" стали "гарматним м’ясом". Своєю чергою процес примусової мобілізації продовжується. Тому тим, кого ще не мобілізували, потрібно евакуюватися.

Що зробити? Евакуюватися, втекти від такої мобілізації. Намагатися врятуватися всіма методами, не вірити окупанту, не вірити ворожій пропаганді і зробити все, щоб покинути цю територію, яка на сьогодні є тимчасово окупованою, - пояснила Верещук.

За її словами, орки мобілізують навіть неповнолітніх.

Там навіть 16-річних дітей залучають. Ті будуть підносити снаряди, ті будуть кухарчуками у столових. Я зараз цитую їхні перехоплення, бо знаю, бо володію ситуацією, володію інформацією, - додала вона.

Нагадаємо, в Луганській області окупанти почали вивозити шахтарів на фронт.

Читайте також