Верещук розповіла про виплати, які можуть отримати мешканці деокупованих територій

Нині в Україні не виплачують компенсації за зруйноване орками житло
Верещук розповіла про виплати, які можуть отримати мешканці деокупованих територій
Гроші, гривні / Фото: pixabay.com
20 Вересня 2022, 17:30
читать на русском

Мешканці деокупованих територій можуть отримати грошову допомогу від України.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону FREEДОМ.

Нині в Україні не виплачують компенсації за зруйноване орками житло.

Зараз це процес фіксації, подачі заявки, а потім вже буде процес компенсації. Поки компенсації немає, але потрібно зафіксувати, все правильно подати в реєстри, тоді дочекатися компенсації. Про компенсації на територіях, які були звільнені, не йдеться. Якщо ваше житло зруйноване або частково зруйноване, ви маєте право на щомісячні виплати, як і внутрішньо переміщені особи. Будь ласка, зверніться до нас, ми дамо консультацію, щоб кожен місяць принаймні отримували гроші, - сказала Ірина Верещук.

Вона зазначила, що на деокупованих територіях відновлюють виплати пенсій.

Пенсії відновлюють, "Укрпошта" поїхала, принесла першим населеним пунктам, куди могла доїхати, виплати. Тепер ми говорить про "ПриватБанк" ат "Ощадбанк", вони не можуть готівкою привозити, але зробили все, щоб люди отримали свої гроші. Це і виїзди у відділення, які працюють, організували автобуси. Це можливість отримати гроші на касі, є продуктові магазини, куди приходить людина з карткою, може зняти готівку, - пояснила вона.

За її словами, інші соціальні виплати приходять на картки, проте потрібно, аби люди могли їх отримати. Адже є проблема з енергозабезпеченням та фізичним доступом до банкоматів.

Нагадаємо, під час воєнного стану в Україні уряд визначив додаткові можливості для отримання пенсій або грошової допомоги на деокупованих територіях та в громадах, що перебувають в районах бойових дій.