Верещук закликала українців з двох областей терміново виїхати на контрольовану урядом територію

Людей просять убезпечити своє життя та життя своїх дітей
Головне
Верещук закликала українців з двох областей терміново виїхати на контрольовану урядом територію
Переселенці (Фото: frontnews)
26 Липня 2022, 08:48
читать на русском

Віцепрем’єр-міністерка, очільниця Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук звернулася до мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей.

В етері національного телемарафону вона закликала громадян, що проживають у ТОТ цих областей якнайшвидше залишати небезпечні населені пункти та виїжджати на контрольовану урядом територію України.

За її словами, це не лише врятує їм життя, а й убезпечить від участі у злочині – у так званих "референдумах", які незаконно планують організовувати окупанти.

рф бачить, що її не сприймають як владу, а отже поспішає провести так званні "референдуми". Вона буде тиснути, змушувати всіма способами туди піти. Наша армія вже дуже скоро зробить все можливе, щоб деокупувати території. А ви маєте бути в безпеці. Тож знайдіть можливість виїхати, – закликала Верещук.

Раніше Верещук закликала жителів тимчасово окупованих населених пунктів у Запорізькій та Херсонській областях терміново евакуюватись, щоб ЗСУ було простіше проводити контрнаступ.

Нагадаємо, що радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що ЗСУ створюють умови для "просідання" бойових можливостей російських військових у тимчасово захопленій ними частині Херсонської області.

Днями депутат Херсонської облради та радник голови Обласної військової адміністрації Сергій Хлань заявив, що на Херсонщині вже настав переломний момент, а регіон можуть звільнити від російських окупантів до вересня.

1