Верховна Рада може скасувати майже 1500 радянських законодавчих актів

Така неузгодженість законодавства створює перешкоди
Верховна Рада може скасувати майже 1500 радянських законодавчих актів
Руслан Стефанчук (фото: facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)
1 Березня 2021, 19:48
читать на русском

У Верховній Раді хочуть скасувати 1500 законодавчих актів СРСР, які не застосовуються на території України, але залишаються чинними

Про це повідомив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук (досьє Руслана Стефанчука), передає пресслужба парламенту.

Стефанчук заявив, що необхідно якнайшвидше розглянути законопроєкт "Про дерадянізацію законодавства України" (реєстр. № 4284) та визнати такими, що не застосовуються на території України, майже 1500 законодавчих актів.

Читайте також

За словами першого заступника, Кабінету Міністру потрібно доручити провести відповідну роботу з цього питання.

Хочу нагадати, що сьогодні в Україні не скасовано та діє, за різними оцінками, від 10 до 25 тисяч нормативно-правових актів СРСР та Української РСР, - зазначив Стефанчук.

За його словами, відповідно до чинного Житлового кодексу Української РСР, Україна ще досі продовжує втілювати в життя ленінські ідеї побудови комуністичного суспільства. Тому така неузгодженість законодавства, з-поміж іншого, створює перешкоди в роботі сучасної судової системи.

Нагадаємо, що Верховна Рада України може зібратися на позачергове пленарне засідання для розгляду низки законопроєктів, пов’язаних з тарифною політикою, а також питаннями житлово-комунального господарства.