Верховна Рада створила "оборонну коаліцію": що це означає

Фракції працюватимуть над законами щодо посилення безпеки та обороноздатності країни
Головне
Верховна Рада створила "оборонну коаліцію": що це означає
Верховна Рада Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy/5616
23 Лютого 2022, 10:01
читать на русском

Голови депутатських фракцій у Верховній Раді домовилися про режим роботи в "оборонній коаліції".

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає пресслужба партії.

За його словами, керівники фракцій домовилися про відмову від політичних суперечок та про спільну роботу над важливими для країни законами.

Політичні суперечки відкладаються в бік, немає опонентів. Усі разом працюють над тими речами, які треба зараз приймати. Завтра ж голосуватимемо за зміни до оборонного бюджету, зміни до правил закупівель, щоб пришвидшити ці процеси та надати можливість усім силовим структурам, які беруть участь в обороноздатності країни, оперативно отримувати все необхідне, – пояснив він.

Арахамія повідомив, що найближчим часом депутати напрацюють законопроєкти з підтримки економіки, малого та середнього бізнесу.

Він також анонсував створення в парламенті оборонного штабу. У ньому депутати будуть напрацьовувати різні законодавчі ініціативи, згодом обговорювати їх із президентом і ухвалювати в сесійній залі.

Слова Арахамії підтвердив і народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

За його словами, парламент готовий "зустріти ворога одним строєм."

Рішення всіх фракцій: створена Оборонна коаліція. Всі конфлікти – геть. Пора рятувати державу. Це єдине рішення на цей час. Конкуренти, політики, але не вороги. Ворог – там, де чути московську говірку та гуркотіння танків. Україні пора не тільки дати по зубах агресору, але й вирвати йому їх до чорта. Інакше він не розуміє. А ми йому точно не стоматологи, - написав нардеп у своєму Телеграм-каналі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський оголосив призов резервістів в особливий період. 

Читайте також

1