Верховна Рада ухвалила зміни щодо оформлення віз для іноземців

Нововведення стосуватимуться також осіб без громадянства
Верховна Рада ухвалила зміни щодо оформлення віз для іноземців
Верховна Рада України (фото: УНІАН)
5 Березня 2021, 09:35
читать на русском

Верховна Рада зобов’язала іноземців та осіб без громадянства подавати біометричні дані для оформлення віз в Україну (проєкт №3630).

Відповідне рішення ухвалили депутати на засіданні у четвер, 4 березня.

Згідно з законом, встановлюються правові підстави для збору біометричної інформації іноземців та осіб без громадянства у рамках процедури оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через країну.

Іноземці та особи без громадянства під час оформлення візи зобов’язані подати свої біометричні дані для їх фіксації, якщо інше не передбачено законодавством чи міжнародними договорами України, - йдеться у документі.

Читайте також

Правила оформлення іноземцям та особам без громадянства візи, зокрема подання ними своїх біометричних даних під час оформлення, та перелік документів, необхідних для її отримання, встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Відповідні зміни внесено до частини першої статті 10 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".


Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо перебування в Україні робітників іноземних посольств та консульств, які не входять до складу їхнього персоналу.

Закон допоможе врегулювати правовий статус перебування в Україні приватних домашніх працівників співробітників дипломатичних та консульських установ іноземних держав. Йдеться також і про тих людей, які працюють за трудовим договором та не входять до складу персоналу.