Верховна Рада звільнила міністра ветеранів Бессараба

Напередодні він добровільно написав заяву про звільнення
Верховна Рада звільнила міністра ветеранів Бессараба
Сергій Бессараб (фото: УНІАН)
16 Грудня 2020, 12:34
читать на русском

Верховна Рада України звільнила міністра у справах ветеранів України Сергія Бессараба. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Ради у середу, 16 грудня.

Народні депутати 16 грудня підтримали проєкт постанови №4498 про звільнення міністра ветеранів.

За документ проголосував 251 нардеп.

Представники профільного комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розповіли, що однією з причин звільнення міністра стала хвороба.

Також нардепи висловили невдоволення відсутністю Бессараба на засідання, а також відсутністю його звіту про результати виконаної роботи.

Читайте також

Нагадаємо, що раніше народна депутатка фракції "Слуга народу" Галина Янченко заявила, що на засіданні фракції 15 грудня розглянули  кадрові питання й обговорили можливість призначення трьох міністрів.

Зокрема, розглянули кандидатури на посади міністрів у справах ветеранів, освіти й енергетики. На посади міністрів енергетики й освіти претендують Юрій Вітренко і Сергій Шкарлет. При цьому Янченко не назвала, хто саме претендує на посаду міністра з питань ветеранів, однак повідомила, що це буде жінка.

Заступник голови комітету Верховної Ради з організації держвлади Олександр Качура заявив, що фракція може розглянути призначення ще двох міністрів на посади аграрної політики та екології.

Напередодні міністр захисту довкілля та природних ресурсів України та міністр у справах ветеранів України подали заяви про звільнення до Верховної Ради.

1