В`єтнам планує запровадити в країні криптовалюту до 2023 року

Пілотний проєкт тестування цифрових активів країна розпочне вже цьогоріч
В`єтнам планує запровадити в країні криптовалюту до 2023 року
Криптовалюта (фото: Pexels)
5 Липня 2021, 16:12
читать на русском

В`єтнам почав тестувати цифрові активи, аби прискорити запровадження криптовалюти до 2023 року.

Про це повідомило Vietnam News.

Прем'єр-міністр В'єтнаму Фам Мінь Чинь попросив Державний банк країни провести пілотне впровадження криптовалюти з 2021 по 2023 роки.

За словами прем'єра В'єтнаму, до 2030 року країна повинна увійти в топ-50 з розвитку інформаційних і телекомунікаційних технологій, і в топ-35 з глобальних інновацій.

Фам Мінь Чинь підписав рішення, що схвалює стратегію розвитку електронного уряду країни. До стратегії входить оцінка блокчейну, штучного інтелекту, доповненої й віртуальної реальностей.

Водночас заступник директора Інституту інновацій при економічному університеті Хошиміну Хуюнь Фуоко Нгіа відзначив зростання безготівкових платежів у В'єтнамі і назвав цифрові валюти "неминучою тенденцією сучасного світу".

За його словами, визнання криптовалюти центробанком прискорить процес прийняття електронних грошей у суспільстві. Нгіа вважає, що тестування допоможе уряду оцінити переваги та недоліки цифрових активів при розробці механізму управління ними.

Нагадаємо, Сальвадор став першою у світі країною, яка узаконила біткоїни як платіжний засіб. Відповідно до закону, в країні мають створити інфраструктуру під платежі в криптовалюті.

Читайте також наш матеріал: Криптовалюта завойовує світ: чи витіснять біткоїни долари і золото.

Читайте також

1