Виборчі дільниці будуть контролювати голови ОДА - Шмигаль

Кабінет Міністрів виділив кошти на комплекс заходів
Виборчі дільниці будуть контролювати голови ОДА - Шмигаль
Денис Шмигаль (фото: УНІАН)
16 Жовтня 2020, 16:00
читать на русском
До місцевих бюджетів перераховано кошти на забезпечення виборчих дільниць засобами індивідуального захисту, а голови обласних державних адміністрацій будуть контролювати цей процес.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час наради з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України та  з секретарем Ради національної безпеки та оборони Олексієм Даніловим, передає Урядовий портал.

Він підкреслив, що кошти на забезпечення виборчих дільниць засобами індивідуального захисту були перераховані до місцевих бюджетів.

Доручаю головам ОДА взяти під особистий контроль цей процес, оскільки у ЦВК є застереження щодо можливих несумлінних дій представників влади на місцях. До понеділка прошу все зробити, щоб дільниці були забезпечені всім необхідним і вибори відбулись у безпечних умовах, - сказав глава уряду.

Читайте також

Зазначається, що голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко наголосив, що нині важливо скоординувати дії з органами державної влади та органами місцевого самоврядування для того, щоб запобігти поширенню COVID-19.

За його словами, Кабінет Міністрів вчасно виділив кошти на комплекс заходів для безпечного проведення виборчого процесу, проте необхідно забезпечити тепер їх реалізацію.

Крім того, Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) дав доручення міністру охорони здоров’я Максиму Степанову в найкоротші терміни розв’язати питання з довідками для забезпечення голосування хворих на COVID-19, які перебувають на лікуванні вдома. А також доручив відповідальним особам поінформувати голів облдержадміністрацій про порядок проведення голосування в інфекційних лікарнях.

Нагадаємо, що голова Національної поліції України Ігор Клименко розповів, що правоохоронці не будуть силоміць виводити українців, які прийдуть голосувати без захисних масок.

1