Вибори здійснено професійно та ефективно, попри пандемію - ОБСЄ

Робота окремих територіальних комісій дуже часто була заполітизована - Гісладоттір
Вибори здійснено професійно та ефективно, попри пандемію - ОБСЄ
Вибори 2020 року, чоловік ставить підпис у списку виборців (фото: Парламент UA)
27 Жовтня 2020, 03:05
читать на русском
Робота Центральної виборчої комісії з управління процесом чергових місцевих виборів в Україні була здійснена професійно та ефективно навіть попри виклики, пов'язані з глобальною пандемією COVID-19.

Про це повідомила голова Місії зі спостереження за виборами БДІПЛ Інгібйорг Сольрун Гісладоттір під час онлайн пресконференції міжнародних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (БДІПЛ), на якій представлять свої попередні висновки за результатами місцевих виборів в Україні.

Читайте також

Ми можемо відзначити, що робота Центральної виборчої комісії з управління виборчим процесом була здійснена професійно та ефективно навіть попри виклики, які стосувалися глобальної пандемії COVID-19, – зазначила Iнгібйорг Сольрун Гісладоттір.

Водночас вона звернула увагу на те, що "робота окремих територіальних комісій дуже часто була заполітизована, що мало негативний вплив через постійну зміну членів виборчих комісій".

Нагадаємо, що голова Комітету виборців України Олексій Кошель заявив, що місцеві вибори 25 жовтня загалом відповідали стандартам чесних і демократичних виборів. Під час виборів на дільницях працювали 1,5 тис. спостерігачів КВУ, ще 550 також реагували на порушення.

1