Віце-прем'єрка Верещук отримала нову посаду

Вона очолила координаційний штаб із питань деокупованих територій
Віце-прем'єрка Верещук отримала нову посаду
Ірина Верещук Фото: УНІАН
7 Вересня 2022, 19:49
читать на русском

Віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук очолила координаційний штаб із питань деокупованих територій.

Як повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, рішення ухвалив уряд 7 вересня.

За ініціативою президента України на урядовій нараді прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити Координаційний штаб з питань деокупованих територій. Головою штабу запропоновано призначити віцепрем’єрку Ірину Верещук.

Зазначається, що основним завдання Координаційного штабу буде відновлення територій, які ЗСУ звільняють від ворога, відбудова державної та цивільної інфраструктури, нормалізація їх життєзабезпечення.

Верещук, коментуючи своє призначення, зазначила:

Що по собі залишає ворог на деокупованих територіях, Україна вже побачила. Це знищені соціальна та комунальна інфраструктури, зруйноване житло, спалені та пограбовані підприємства, підвали, що перетворилися на катівні. Ми повертатимемо ці землі до життя. Мета – подальша реінтеграція таких районів.

Нагадаємо, раніше Ірина Верещук дала поради українцям, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Вона закликала українців переїжджати на підконтрольну територію та не брати російський паспорт.

1