Віцеспікер Корнієнко пояснив, чому скасували відрядження Порошенка

Корнієнко каже, що не може розголошувати причин, з яких Порошенка не випустили за кордон
Головне
Віцеспікер Корнієнко пояснив, чому скасували відрядження Порошенка
Олександр Корнієнко Фото: сторінка “Слуги народу” у Фейсбуці
1 Грудня 2023, 21:50
читать на русском

Перший віцеспікер Олександр Корнієнко каже, що скасував міжнародне відрядження нардепа і 5-го президента України Петра Порошенка після отримання листа з грифом "Для службового користування", зміст якого він не може розголошувати.

Про це Корнієнко заявив у коментарі національному телемарафону новин

"Він (Порошенко –ред.) вказував як основну підставу – участь у непарламентському заході, партійному форумі Міжнародного демократичного союзу, спільноти, в яку, напевно, входить "Європейська солідарність". Він писав, що паралельно з цим будуть якісь ще зустрічі високого рівня.

За нашими внутрішніми принципами участь у партійних заходах допускається, але коли надійшов лист ДСК, який я не можу коментувати, ми вимушені були скасувати це відрядження".

Нагадаємо, п’ятий президент України Петро Порошенко повідомив, що прикордонники не випустили його у відрядження за кордон, до Польщі та США та назвав це "антиукраїнською диверсією".

За його словами, у Польщі та США у нього були заплановані десятки зустрічей. З поляками він мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні, а з американцями — про забезпечення фінансування воєнної допомоги.

Прикордонники кажуть, що відмовили у виїзді Порошенку через те, що його відрядження скасоване Верховною Радою.

1