Від 1 липня знову підвищать пенсії: хто отримуватиме більше

Українцям цьогоріч ще тричі підвищуватимуть пенсії
Головне
Від 1 липня знову підвищать пенсії: хто отримуватиме більше
Пенсія (Фото: pexels)
22 Червня 2021, 20:39
читать на русском

У Пенсійному фонді анонсували підвищення розмірів пенсій та доплати українцям певних категорій.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

Згідно з опублікованою інформацією, найближчий перерахунок проводитиметься з 1 липня. У зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму буде підвищено мінімальну пенсію за віком та доплату за стаж понад норму.

Також з 1 липня буде встановлена доплата в розмірі 100 грн для одержувачів пенсій, призначених по 31 грудня 2020 року згідно із Законом №1058, що не перераховувалися у 2021 році у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму або мінімальної заробітної плати, а також не індексувалися на коефіцієнт 1,11.

Крім того, з 1 жовтня 2021 року передбачено гарантії для пенсіонерів 75+ - особам віком від 75 до 80 років будуть встановлені виплати в розмірі до 400 грн. Також мінімальний розмір пенсії з цієї дати буде встановлено на рівні 2500 грн.

З 1 грудня 2021 року у зв'язку з черговим підвищенням прожиткового мінімуму підвищать мінімальну пенсію за віком, доплати за стаж понад норму і пов'язаних з прожитковим мінімумом доплат, надбавок і підвищень.

Крім того, з 1 грудня в Україні передбачено чергове підвищення мінімальної заробітної плати з 6000 до 6500 грн, що спричинить збільшення мінімальної пенсії до 2600 грн для пенсіонерів старше 65 років.

Нагадаємо, у червні органи Пенсійного фонду України провели перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Детальніше про особливості пенсійної реформи в Україні читайте в матеріалі Парламент.UA: Жінки працюватимуть до 60 років: чи врятує це Пенсійний фонд від банкрутства.

Читайте також

1