Від початку повномасштабної війни в Україні загинуло 10 російських генералів

Це надзвичайно високий показник для сучасних військових
Від початку повномасштабної війни в Україні загинуло 10 російських генералів
Командири російської армії / Фото з відкритих джерел
10 Травня 2022, 21:36
читать на русском

Від початку повномасштабної війни в Україні загинуло близько 10 російських генералів.

Про це заявили в управлінні оборонної розвідки США, пише CNN.

Зазначається, що військові США уважно стежили за зростанням кількості загиблих генерал-офіцерів армії РФ. Тож відзначають надзвичайно високий показник для сучасних військових, який значно перевищує кількість американських генералів, втрачених протягом 20 років конфлікту в Афганістані.

Деякі американські чиновники пояснили, чому такі високі цифри. За їхніми словами, це частково пов'язано з розвідувальною підтримкою, наданою США, в той час, як інші вважають, що це пов’язано з тим, що російські генерали змушені діяти безпосередньо в зоні конфлікту.

Крім цього, Україна краще готова до участі в цій війні, навіть якщо її війська набагато менші, ніж російські сили.

Я думаю, що українці мають рацію з точки зору витривалості та того, як вони захищають свою націю. Я не впевнений, що російські солдати з далеких російських військових округів справді це розуміють, - наголосив голова Управління оборонної розвідки США Скотт Берр’єр.

Нагадаємо, маючи чисельні переваги в живій силі та техніці, армія країни-окупанта зазнає від захисників України катастрофічних втрат та поразок. Щоб змінити уявлення росіян про військову “непереможність” та підготувати суспільство до можливої поразки, було ухвалено рішення про зміну напряму пропаганди.

Читайте також