Від серпня запрацює е-платформа для набору іноземних студентів до українських вишів

Онлайн-вступ для іноземців стане простішим та без багатокрокової бюрократичної процедури
Від серпня запрацює е-платформа для набору іноземних студентів до українських вишів
Студент (фото: Pexels)
9 Липня 2021, 14:01
читать на русском

Від 1 серпня розпочинається запуск Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Першим кроком є підключення електронних кабінетів закладів вищої освіти України до Єдиної системи. Для цього закладам вищої освіти необхідно до 1 серпня надати до державного підприємства "Український державний центр міжнародної освіти" наступні документи:

  • заповнений договір з ДП "УДЦМО" у двох примірниках;
  • підтвердні документи про наявність у закладу вищої освіти ліцензії на провадження освітньої діяльності та сертифіката про акредитацію освітньої програми у визначеному порядку;
  • лист про призначення відповідального оператора Єдиної системи в закладах вищої освіти, який є співробітником ЗВО (що підтверджується наказом на призначення).

Підключення е-кабінетів українських вишів до Єдиної системи здійснюватиметься виключно за наявності в них ліцензії на провадження освітньої діяльності та сертифіката про акредитацію освітньої програми у визначеному порядку.

Щоб підключитись до Єдиної системи та роботи в ній, виші повинні в повному обсязі внести інформацію на сторінку ЗВО на сайті studyinukraine.gov.ua щодо правил прийому, вартості навчання, умов проживання тощо.

Так, іноземні вступники матимуть можливість реєстрації та подачі заяв на обрані освітні програми, що за даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти є акредитованими, а заклади точно матимуть ліцензію.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України дозволив іноземним закладам вищої освіти відкрити філії в Україні.

Читайте також

1