Від Ужгорода до Чопа прокладуть нову залізничну колію європейського зразка

Нова колія коштуватиме п`ять мільйонів гривень
Від Ужгорода до Чопа прокладуть нову залізничну колію європейського зразка
Залізнична колія (Фото: picabu)
14 Квітня 2021, 14:10
читать на русском

Кабінет міністрів України затвердив порядок використання коштів для відновлення колії європейського зразка від Чопа до Ужгорода.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Загальний розмір проєкту будівництва нової залізничної колії становить 5 млн грн. Це дозволить зробити в Ужгороді пересадковий вузол з українських колій на європейські.

Така колія на Закарпатті була демонтована в 1991 році, а тому дуже символічно, що на тридцятий рік незалежності ми починаємо її відновлення і Україна стане ближчою до Європи в прямому сенсі цього слова, - наголосив глава уряду (досьє Дениса Шмигаля).

Нагадаємо, що Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) повідомив, що у 2021-му, у 30-річчя незалежності України, у межах програми "Велике будівництво" планується відкрити найдовшу трасу в країні – М-30 – від Стрия Львівської області до Ізвариного Луганської області.

Крім того, цьогоріч планують закупити нові вагони для "Укрзалізниці", вдосконалення та оновлення маршрутів. Мета -  аби дорога між містами займала максимум 3-4 години. Також планується розбудова регіональних аеропортів у 16 містах України, зокрема в Ужгороді й Полтаві.

1