Видавництво Vivat отримало понад 9 тисяч замовлень книги "Справа Василя Стуса"

Ми отримували три замовлення в секунду - директорка видавництва
Видавництво Vivat отримало понад 9 тисяч замовлень книги "Справа Василя Стуса"
Книга “Справа Василя Стуса” (фото: Радіо Свобода)
20 Жовтня 2020, 23:00
читать на русском

Видавництво Vivat отримало понад 9 тисяч попередніх замовлень книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані за перший день після рішення суду про її заборону.

Про це заявила генеральна директорка видавництва Юлія Орлова в коментарі Суспільному.

Через таку кількість замовлень система платежів ввела фінансовий моніторинг транзакцій. Фінмоніторинг ми не можемо скасувати. Нам показувало, що в нас було по три замовлення в секунду, - підкреслила вона.

Читайте також

Поки у видавництві не вирішили, яким буде остаточний обсяг нового тиражу.

Тоді ми вирішили, оскільки в нас ще були замовлення, друкувати 15 тисяч. На 15 тисяч у нас не вистачило паперу, і його ніде немає, тому що зараз вибори, і весь папір пішов на них. Тому не лише від нас залежить, на який тираж ми вийдемо. Думаю, десь на 15 тисячах зупинимося. А далі будемо збирати замовлення, і якщо вони ще будуть, тоді надрукуємо наступний тираж, - заявила Орлова.

Після заборони суду на розповсюдження книги "Справа Василя Стуса" у видавництві Vivat весь тираж розкупили "за лічені хвилини".

Нагадаємо, міністерство культури та інформаційної політики рекомендує до прочитання книгу Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса", яку суд заборонив розповсюджувати без дозволу Віктора Медведчука.