Міністр культури закупить книги про Стуса для національних бібліотек

Олександр Ткаченко рекомендує до прочитання заборонену книгу Вахтанга Кіпіані
Міністр культури закупить книги про Стуса для національних бібліотек
Книга “Справа Василя СТуса”. Фото: Вахтанг Кіпіані / Facebook
20 Жовтня 2020, 19:28
читать на русском

Міністерство культури та інформаційної політики рекомендує до прочитання книгу Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса", яку суд заборонив розповсюджувати без дозволу Віктора Медведчука.

Про це написав міністр культури Олександр Ткаченко на своїй сторінці у Facebook.

МКІП рекомендує книгу до читання. І поки справа буде в апеляції – особисто закуплю частину накладу для національних бібліотек, – зазначив міністр.

За його словами (досьє Олександра Ткаченка), як би Медведчук не намагався заборонити розповсюдження книги про Стуса, його дії призводять лише до зворотнього.

Читайте також

Тепер про роль кума Путіна у справі засудження радянською системою українського письменника знатимуть в рази більше людей. Так само, як його спроба заборонити роботу журналістів підштовхнула до Помаранчевої революції, – підсумував міністр.

Нагадаємо, 19 жовтня Дарницький районний суд заборонив розповсюджувати тираж книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" без дозволу народного депутата, лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" та кума російського президента Путіна Віктора Медведчука (Віктор Медведчук - досьє).

Читайте також

Автор-укладач книги "Справа Василя Стуса" Вахтанг Кіпіані повідомив у Facebook, що рішення про заборону згадувати Віктора Медведчука в книжці про суд над Стусом ухвалила суддя з Донецька, яку в 2017 році хотіли звільнити за зв'язки з так званою "ДНР".

Згодом адвокат Кіпіані В'ячеслав Якубенко заступився за суддю, яка заборонила згадувати Медведчука у книзі. Він заявив, що рішення, ухвалене 19 жовтня Дарницьким районним судом Києва, виходить за рамки позовних вимог і буде скасоване в апеляційній інстанції

В українському сегменті Facebook відомі журналісти, блогери та політики різко критикують рішення суду. На їхню думку, такий вирок - це сором для України.

Докладно про це у матеріалі Парламент.UA - Медведчук проти пам’яті Стуса: реакція соцмереж на заборону книги Кіпіані.

1