Віддали наказ розстріляти мирних жителів Київщини: СБУ встановила двох російських командирів (фото)

Їм оголошено про підозру
Віддали наказ розстріляти мирних жителів Київщини: СБУ встановила двох російських командирів (фото)
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
28 Червня 2022, 17:15
читать на русском

СБУ встановила, що російський командир батальйону майор Максим Краснощоков та заступник командира роти майор Олександр Васильєв віддали наказ катувати та розстріляти мирних жителів під час тимчасової окупації села Перемога на Київщині.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Вони керували діями мотострілецьких підрозділів ворога під час тимчасової окупації села Перемога на Київщині. Загарбники силоміць утримували місцевих мешканців в одному з приміщень і катували їх. Обидва командира особисто допитували українців і намагалися вибити інформацію про військових ЗСУ, правоохоронців та учасників Тероборони. Зрештою, вони віддали підлеглим наказ: розстріляти людей з автоматів прямо на місці катування і підірвати будівлю з тілами, щоб приховати воєнний злочин, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що їм оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 та ч.2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, міський мешканець Львівської області, колишній працівник КДБ СРСР, корегував ракетні удари окупантів по території регіону.

Читайте також

1