Відключення світла у Києва не повинні тривати довше п`яти годин

Стабілізаційні відключення електрики у столиці поки що не діють
Головне
Відключення світла у Києва не повинні тривати довше п`яти годин
Електроенергія (Фото: pexels)
26 Листопада 2022, 19:23
читать на русском

У столиці України з 26 листопада екстрені відключення світла мають тривати не більше 5 годин поспіль, стабілізаційні графіки поки не діють.

Відповідну заяву оприлюднила ДТЕК.

У компанії зауважили, що ситуація в енергосистемі лишається надзвичайно складною, тому по всій країні, в тому числі в м. Київ продовжують застосовуватись екстрені відключення електроенергії.

Ми розуміємо, що тривала відсутність світла ускладнює життя мешканців Києва. Тому з 26 листопада ДТЕК Київські електромережі буде почергово вмикати світло всім мешканцям таким чином, щоб перерва в електропостачанні для кожного клієнта складала не більше 5 годин. Стабілізаційні графіки наразі не діють.  Такий режим буде діяти, поки вдасться знизити дефіцит генерації електроенергії та ситуація в енергосистемі не стабілізується".

Компанія просить тих, у кого досі не з’явилось світло після атаки РФ, тобто з 23 листопада до 26 листопада, або в кого з 26 листопада світло буде відсутнє більш як 5 годин – повідомляти "ДТЕК Київські електромережі" через онлайн канал: чат-бот у Telegram.

Наголошується, що енергетики всієї країни цілодобово роблять все можливе, щоб якомога швидше у людей з’явилось світло.

Після ввімкнення світла просимо не вмикати одночасно всі електроприлади – це може призвести до нової аварії в вашому мікрорайоні або будинку через різке підключення одразу великого навантаження", – закликають у ДТЕК.

Нагадаємо, в Україні через масований ракетний удар росіян продовжують діяти графіки аварійних відключень світла. Але, якщо ситуація стабілізується, то українці перейдуть до планових вимкнень вже за 1-2 дні.

Читайте також