Відомий антивакцинатор помер від коронавірусу в Ізраїлі

Померлий поширював теорії змови про коронавірус
Відомий антивакцинатор помер від коронавірусу в Ізраїлі
Лікарня / Facebook
14 Вересня 2021, 21:31
читать на русском

В Ізраїлі від ковіду помер найвідоміший противник вакцинації проти коронавірусу Хай Шаулян.

57-річний чоловік раніше закликав своїх підписників у соцмережах не робити вакцинацію. Він казав, що епідемії ковіду не існує, а вакцина - непотрібна та небезпечна.

Як повідомляє The Jerusalem Post, Шаулян пішов з життя 13 вересня в медичному центрі Wolfson через ускладнення, яке спричинила коронавірусна інфекція.

Перед смертю він записав відеозвернення до своїх підписників у соцмережах і розповів, що підключений до кисневого апарату, без якого не може дихати.

Якщо я зніму його і пройду три метри - я втрачу свідомість. Я сильно кашляю і відчуваю сильну задуху, - розповів Шаулян.

Шаулян вже перебуваючи у лікарні скаржився на поліцейських, які під час однієї з акцій протесту начебто ставили йому ноги на шию і душили, він також звинуватив їх у спробі отруєння. На його думку, саме через це він потрапив у лікарню.

Поліція Єрусалиму намагалася мене отруїти... Весь тиждень я боровся, як ні в чому не бувало, але сьогодні я більше не зміг дихати... Якщо зі мною щось трапиться - знайте, що це замах, - сказав він.

Після смерті Шауляна його прихильники почали звинувачувати уряд в убивстві активіста-антивакцинатора.

Нагадаємо, у травні в Росії помер Євген Соловйов - один з високопосадовців Міністерства охорони здоров'я РФ, який очолював Центр підтвердження відповідності якості лікарських препаратів. ЗМІ повідомляли, що він помер після вакцинації російським препаратом "Супутник V".

Читайте також

1