В Ізраїлі розслідують смерть чоловіка після вакцинації проти COVID-19

Чоловік страждав від серцевих і онкологічних захворювань
В Ізраїлі розслідують смерть чоловіка після вакцинації проти COVID-19
Вакцинація, коронавірус (фото: Reuters)
28 Грудня 2020, 16:28
читать на русском

В Ізраїлі 75-річний чоловік помер від серцевого нападу після щеплення проти COVID-19 вакциною компанії Pfizer. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю у понеділок, 28 грудня.

Зазначається, що 75-річний чоловік з півночі країни страждав від серцевих і онкологічних захворювань. У минулому в нього було кілька серцевих нападів. Вранці 28 грудня він отримав щеплення проти коронавірусу, однак помер вдома незабаром після вакцинації.

Щодо цього випадку в Ізраїлі зібрали спеціальну комісію з розслідування нещасного випадку, яку очолив керівник відділу безпеки і якості МОЗ.

Первинна перевірка не виявила зв'язку між нещасним випадком і вакциною, кампанія вакцинації триває, - додали в МОЗ.

Читайте також

Нагадаємо, що  9 грудня Ізраїль отримав понад 100 тисяч доз COVID-вакцини Pfizer, яка прибула рейсом DHL з Брюсселя. Рейс приземлився в аеропорту Бен-Гуріона в Тель-Авіві. Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху, який виступив на короткій церемонії в аеропорту, заявив, що погодився бути першим, хто отримає щеплення новою вакциною проти коронавірусу.

23 грудня в Ізраїлі стартувала програма масової вакцинації від коронавірусу, серед щеплених громадян є українці. Одним з перших вихідців з України, які отримали щеплення від коронавірусу є сам голова ізраїльського МОЗ Юлій Едельштейн. Як відомо, він народився 1958 року у Чернівцях.

1