Відомо, що стало причиною смерті 7-річного хлопчика з Черкас

Дитину могли врятувати, якби вчасно доставили до лікарні
Відомо, що стало причиною смерті 7-річного хлопчика з Черкас
Дитина Фото: Pexels
12 Жовтня 2021, 19:22
читать на русском

У Черкаській обласній прокуратурі причиною смерті семирічного хлопчика, який 5 вересня помер у реанімації, називають черепно-мозкову травму.

Про це повідомив керівник Черкаської обласної прокуратури Олександр Воронін, передає "Суспільне".

Завершили дві судово-медичні експертизи: прижиттєву та після смерті дитини. Згідно із ними, причиною смерті хлопчика є черепно-мозкова травма, що призвела до крововиливу і була ускладнена поліорганною недостатністю, - сказав Воронін.

За його словами, виключили ймовірність отримання травми внаслідок самоушкодження та внаслідок падіння з положення стоячи, падаючи на площину чи поверхню, що виступає. Проте не виключено, що дитина впала з висоти до двох метрів.

Щодо ран вух, губи та статевого органу, вони могли утворитися від укусів тварин. При цьому виключено, що синці, садна та рани на тілі дитини утворені від гасіння недопалків, дії електричного струму чи отруєння. Водночас виключено, що дитина сама так "розчухала" собі ці рани або що це була інфекційна хвороба, - повідомив Олександр Воронін.

За словами лікарів, дитину могли врятувати, якби вчасно доставили до лікарні.

Нагадаємо, що депутат Черкаської обласної ради, колишній народний депутат Олег Петренко на своїй сторінці у Facebook розповів про хлопчика, якого закатованого доставили до лікарні.

До лікарні хлопчика привезли на "швидкій" з ознаками мозкової коми третього ступеня 24 серпня. Дитину супроводжувала бабуся, яка не змогла розповісти, що сталось та як дитина отримала такі травми.

За словами директорки Черкаської обласної дитячої лікарні Наталії Волчкової, хлопчика доставили у вкрай важкому стані: "Дитина була без свідомості, в комі. Були численні садна на тілі, гематома лобної частини голови, рвана рана нижньої губи, рана вуха і дефекти тканин округлої форми по тілу на лівому стегні".

Під час детального огляду, як розповіла директорка, медики виявили пролежні на куприку і на потилиці. Це може свідчити про те, що дитина страждала вже не перший день і садна по тілу були різного ступеню заживлення.

Крім того, аналіз крові у дитини показав, що рівень гемоглобіну крові був наднизький — 51. Волчкова зазначила, що це говорить про те, що дитина не доїдала або навіть не їла.

Речниця Нацполіції області Зоя Вовк зазначила, що, за словами бабусі хлопчика, дитина отримала травми після падіння з купи цегли у дворі.

Поліція розпочала два кримінальних провадження, на бабусю дитини і діда, яких взяли під варту.

Читайте також

1