Ознаки мозкової коми та надірвані частини тіла: семирічний хлопчик з Черкас помер у лікарні

Дитина не прийшла до тями
Ознаки мозкової коми та надірвані частини тіла: семирічний хлопчик з Черкас помер у лікарні
смерть, свічка Фото: Mohammad reza Fathian: Pexels
6 Вересня 2021, 11:09
читать на русском

У Черкасах помер семирічний хлопчик, якого 24 серпня госпіталізували зі страшною гематомою головного мозку, надірваними вухами та статевим органом. Це сталось 5 вересня.

Про це сказав директор Черкаської дитячої обласної лікарні Микола Кондрацький, передає Укрінформ.

За його словами, дитина померла, не приходячи до тями, у реанімації.

Нагадаємо, що депутат Черкаської обласної ради, колишній народний депутат Олег Петренко на своїй сторінці у Facebook розповів про хлопчика, якого закатованого доставили до лікарні.

До лікарні хлопчика привезли на "швидкій" з ознаками мозкової коми третього ступеня 24 серпня. Дитину супроводжувала бабуся, яка не змогла розповісти, що сталось та як дитина отримала такі травми.

За словами директорки Черкаської обласної дитячої лікарні Наталії Волчкової, хлопчика доставили у вкрай важкому стані: "Дитина була без свідомості, в комі. Були численні садна на тілі, гематома лобної частини голови, рвана рана нижньої губи, рана вуха і дефекти тканин округлої форми по тілу на лівому стегні".

Під час детального огляду, як розповіла директорка, медики виявили пролежні на куприку і на потилиці. Це може свідчити про те, що дитина страждала вже не перший день і садна по тілу були різного ступеню заживлення.

Крім того, аналіз крові у дитини показав, що рівень гемоглобіну крові був наднизький — 51. Волчкова зазначила, що це говорить про те, що дитина не доїдала або навіть не їла.

Речниця Нацполіції області Зоя Вовк зазначила, що, за словами бабусі хлопчика, дитина отримала травми після падіння з купи цегли у дворі.

Поліція розпочала два кримінальних провадження, на бабусю дитини і діда, яких взяли під варту.

Читайте також