Бабусі закатованого хлопчика у Черкасах обрали запобіжний захід

Засідання суду було закритим на прохання жінки
Бабусі закатованого хлопчика у Черкасах обрали запобіжний захід
Засідання суду у Черкасах Фото: chk.gp.gov.ua
31 Серпня 2021, 16:29
читать на русском

Бабусю семирічного хлопчика, який 24 серпня потрапив до лікарні зі страшенними гематомами, забоями, надірваними губами та статевим органом, взяли під варту. Жительку Черкас підозрюють в залишенні дитини в небезпеці.

Про це повідомила пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Зазначається, що 31 серпня слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси задовольнив клопотання слідчого, погоджене прокурором, про обрання 51-річній жительці м. Черкаси запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

При цьому 28 серпня жінці було повідомлено про підозру за фактом залишення малолітньої дитини в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 135 КК України).

За версією слідства, підозрювана, яка тимчасово доглядала за дитиною, спостерігаючи поганий стан здоров’я хлопчика, не звернулася за професійною допомогою до закладів охорони здоров’я та намагалася самостійно надавати йому медичну допомогу, залишивши у небезпечному для життя стані травмовану дитину, яка з об’єктивних причин була позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження, - йдеться у повідомленні.

Наразі триває досудове розслідування, а слідчі з'ясовують всі обставини події.

Як повідомив "OBOZREVATEL", на прохання підозрюваної засідання суду було закритим. Оскільки, як заявила вона, відкрите засідання може призвести до розголошення особистих даних щодо її неповнолітнього онука. Надалі йому може йому нашкодити. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, що депутат Черкаської обласної ради, колишній народний депутат Олег Петренко на своїй сторінці у Facebook розповів про хлопчика, якого закатованого доставили до лікарні.

До лікарні хлопчика привезли на "швидкій" з ознаками мозкової коми третього ступеня 24 серпня. Дитину супроводжувала бабуся, яка не змогла розповісти, що сталось та як дитина отримала такі травми.

За словами директорки Черкаської обласної дитячої лікарні Наталії Волчкової, хлопчика доставили у вкрай важкому стані: "Дитина була без свідомості, в комі. Були численні садна на тілі, гематома лобної частини голови, рвана рана нижньої губи, рана вуха і дефекти тканин округлої форми по тілу на лівому стегні".

Під час детального огляду, як розповіла директорка, медики виявили пролежні на куприку і на потилиці. Це може свідчити про те, що дитина страждала вже не перший день і садна по тілу були різного ступеню заживлення.

Крім того, аналіз крові у дитини показав, що рівень гемоглобіну крові був наднизький — 51. Волчкова зазначила, що це говорить про те, що дитина не доїдала або навіть не їла.

Речниця Нацполіції області Зоя Вовк зазначила, що, за словами бабусі хлопчика, дитина отримала травми після падіння з купи цегли у дворі.

Читайте також

1