Війна в Україні: бойовики вбили 103 дітей та понад 100 поранили

Внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено понад 400 закладів освіти
Війна в Україні: бойовики вбили 103 дітей та понад 100 поранили
Війна Фото: president.gov.ua
16 Березня 2022, 11:40
читать на русском

За 21 день війни в Україні загинули 103 дитини, а поранення отримали ще понад 100 неповнолітніх.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що кожного дня під обстрілами в Україні гинуть щонайменше п'ятеро дітей.

Станом на ранок 16 березня 2022 року загинуло 103 дитини та понад 100 поранено внаслідок збройної агресії РФ. Найбільше постраждало дітей у Київській, Харківській, Донецькій, Чернігівській, Сумській, Херсонській, Миколаївський та Житомирській областях, - кажуть у прокуратурі.

Зазначається, що внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено понад 400 закладів освіти, 59 з них зруйновано повністю. Найбільше руйнувань у Донецькій - 119, Харківській – 50, Миколаївській - 30, Сумській - 28, Київській - 35, Херсонській - 21 та у м. Києві - 24. Обстріляно 11 лікувальних закладів, 3 центри реабілітації, у тому числі для дітей-інвалідів.

Ці дані не є остаточними через відсутність можливості огляду місць події, де ведуться активні бойові дії та на тимчасово окупованих територій, - зазначають у відомстві.

Генеральна прокурорка (Ірина Венедіктова - досьє) звернулася до Спеціального представника Генерального секретаря ООН з питань дітей і збройних конфліктів та до Спеціального представника Генерального секретаря ООН з питань насильства щодо дітей.

У своєму зверненні вона просить про співпрацю у документуванні та реагуванні на насильство стосовно дітей в умовах збройної агресії РФ проти України в межах реалізації статті 45 Конвенції ООН про права дитини.

Венедіктова закликала спеціалізовані установи ООН якнайшвидше прийняти рішення про реалізацію місії по оцінці порушення прав дітей в умовах збройного конфлікту в Україні.

Нагадаємо, в перший день війни, 24 лютого, біля Нової Каховки російські окупанти розстріляли родину з дітьми, найменшій дитині було півтора місяця.

Читайте також

1