Війна за існування: Кулеба заявив, що Україна боротиметься навіть без зброї

Якщо не отримаємо зброї, то воюватимемо лопатами
Важливо
Війна за існування: Кулеба заявив, що Україна боротиметься навіть без зброї
Дмитро Кулеба / Фото з Facebook
20 Червня 2022, 15:34
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна продовжить воювати про росії навіть у тому випадку, якщо Захід не буде постачати озброєння.

Про це Кулеба повідомив у коментарі Tagesschau.

За його словами, ніхто на Заході не має вірити в те, що українці будуть охочіше йти на поступки без постачання озброєння. Кулеба наголосив, що це війна за існування.

Якщо ми не отримаємо зброї, добре, тоді ми воюватимемо лопатами, але ми захищатимемося, тому що ця війна — війна за наше існування, – зазначив міністр.

Він додав, що чим раніше озброєння відправлять Україні, то більшою буде допомога.

Нагадаємо, що міністр оборони Олексій Резніков у Twitter перерахував зброю, яку отримає Україна за підсумками "Рамштайну-3". Це буде артилерія, реактивні системи залпового вогню, гармати й вертольоти.

Україна від США отримає 155-мм гармати, ракетні артилерійські системи підвищеної мобільності HIMARS і протикорабельні ракети Harpoons.

Своєю чергою Словаччина передасть вертольоти, Канада, Польща й Нідерланди – артилерію, а Німеччина – реактивні системи залпового вогню.

Україна продовжить боротьбу за свободу та незалежність. Наші партнери й надалі підтримуватимуть Україну. НАТО має найбільшу єдність у своїй історії. Україна переможе, – наголосив Резніков.

Читайте також