Військові пенсіонери штурмували Раду та побилися з поліцією - відео

Протестувальники вимагають перерахунку пенсій
Ексклюзив
Військові пенсіонери штурмували Раду та побилися з поліцією - відео
Протест пенсіонерів під Радою Фото: novyny.live
14 Липня 2021, 11:42
читать на русском

Сьогодні, 14 липня під стінами Верховної Ради протестують ветерани Міністерства внутрішніх справ, які вимагають перерахунку пенсій.

Як повідомляє кореспондент Парламент.UA, під стінами парламенту зібралося більше тисячі пенсіонерів МВС. Вони тримали із собою плакати "Щоб ти жив на таку пенсію", "Вимагаємо перерахунку", "Епоха бідності продовжується" ті ін.

Згодом учасники протесту вирішили штурмом зайти до будівлі Ради, прорвавши кордони правоохоронців, та влаштували сутички з силовиками.

Проти протестувальників поліція застосувала сльозогінний газ.

Наразі після сутичок з правоохоронцями протестувальники відступили від вхідних дверей до парламенту. Вони кажуть, що будуть продовжувати свій мітинг, допоки їм не нададуть гарантій, що пенсії будуть перераховані.

Через мітинг, який зараз проходить під стінами ВР, перекрито дорогу по вулиці Грушевського.

Мітингувальники перекрили рух по вулиці Грушевська у Києві Фото: Патрульна поліція

Нагадаємо, 14 грудня повідомлялося, що у Міністерстві соціальної політики шукають шляхи для розв'язання проблеми з розривом у виплатах пенсій військовослужбовцям. На минулому тижні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що пенсійні виплати військовослужбовцям в Україні зростуть  - це питання уряд має вирішити на засіданні сьогодні, 14 липня.

Читайте також

Співавтори: Дар'я Сидоренко