Біля комітетів ВР проходить акція протесту щодо мовних квот на телебаченні

Від депутатів вимагають припинити русифікацію телевізійного простору
Головне
Біля комітетів ВР проходить акція протесту щодо мовних квот на телебаченні
Фото: https://tverezo.info/
14 Червня 2021, 11:25
читать на русском

На вулиці Садовій у Києві, де розміщуються комітети Верховної Ради, проходить акція протесту.

Активісти протестують проти спроб скасувати перехід на українську мову з 16 липня усіх фільмів і серіалів, які транслюються на телевізійних каналах.

протест проти русифікації ТВ Фото: Serhii Stukanov

Протестувальники прийшли під стіни будівлі, де засідає комітет з гуманітарної та інформаційної політики. На ньому депутати розглядають законопроєкт № 4107, яким пропонується вивести з-під дії норм закону про мову все, що стосується мови на телебаченні, та віднести врегулювання використання іноземних мов на телебаченні до закону "Про телебачення і радіомовлення".

Голова комітету Микита Потураєв скликав позачергове засідання, щоб внести правки до законопроєкту про телебачення. Активісти прийшли під комітет Верховної Ради і вимагають, аби норма набрала чинності.

Учасники акції скандують: "Заважає мова? Геть до Ростова!", "Руки геть від мови", "Потураєв - вбивця мови". Також вони принесли із собою плакати, на яких містяться заклики припинити русифікацію ТВ-простору.

Нагадаємо, народні депутати від "Слуги народу" Микита Потураєв та Євгенія Кравчук зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №5554 "Про внесення змін до деяких законів щодо підтримки вітчизняних виробників теле- та кінопродукції в період встановлення карантину". Вони пропонують відтермінувати норми, які стосуються обов’язковості транслювати фільми на телебаченні виключно українською мовою, у тому числі шляхом дублювання.

Читайте також

1