Виконавцем робіт на Дегтярівському мосту, який розвалився у Києві, є фірма з орбіти мера Одеси Труханова

Будуть призначені експертизи для встановлення причин та обставин обрушення будівельних конструкцій
Виконавцем робіт на Дегтярівському мосту, який розвалився у Києві, є фірма з орбіти мера Одеси Труханова
2 Жовтня 2023, 20:43
читать на русском

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обрушення конструкцій Дегтярівського мосту у Києві.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, 30 вересня на об’єкті будівництва проводилися роботи з монтажу мостових балок. Близько 16:20 при встановленні сьомої балки вона втратила рівновагу, зламалась посередині та впала на сусідню конструкцію.

"Після цього почалась ланцюгова реакція, що призвела до пошкодження раніше встановлених мостових балок та їх падіння на проїжджу частину. На щастя, обійшлось без жертв та постраждалих", – йдеться в повідомленні.

Наразі правоохоронці провели огляд місця події, опитали працівників будівельної компанії, які проводили роботи, та замовника робіт – комунальної корпорації «Київавтодор».

Також будуть призначені експертизи для встановлення причин та обставин обрушення будівельних конструкцій.

Правоохоронці почали досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою на об’єкті будівництва шляхопроводу у Шевченківському районі столиці (ч. 2 ст. 272 КК).

Інцидент на Дегтярівському шляхопроводі, пов’язаний з обвалом балок 30 вересня, не вплине на вартість робіт, усі наслідки ліквідує власним коштом підрядник - компанія "Ростдорстрой".

Про це заявили в Київській міській держадміністрації з посиланням на повідомлення "Ростдорстроя".

"Надзвичайна ситуація, яка сталася на будівельному майданчику Дегтярівського шляхопроводу не вплине на вартість реконструкції. Усі наслідки обвалу ліквідує виконавець робіт власним коштом", - оголосили в КМДА

"Враховуючи ситуацію, яка склалася, усунення всіх недоліків буде здійснюватися коштом групи компаній RDS ("Ростдорстрой, - ред.). Зазначаємо, що збитків міському бюджету не нанесено. Вартість реконструкції не збільшиться", – йдеться в повідомленні.

Даних про компанію-підрядника в КМДА не наводять.

У КМДА також не уточнюють, за яких обставин компанія "Ростдорстрой", яка, згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, є фігурантом низки кримінальних справ, отримала цей підряд.

Водночас Youcontrol вказує серед бенефіціарів ТОВ "Ростдорстрой" мера Одеси Геннадія Труханова.

Також, згідно з даними платформи, компанія фігурує у кримінальних справах, порушених за фактами:

  • злочинів проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина (за статтею 171 КК України),
  • злочинів у сфері господарської діяльності (за статтею 212 КК України),
  • злочинів проти довкілля (за статтею 240 КК України),
  • злочинів проти громадської безпеки (за статтею 264 КК України),
  • злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту (за статтею 276 КК України),
  • злочинів у сфері охорони державної таємниці, недоторканності державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації (за статтею 332 КК України),
  • злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг (за статтею 364 КК України),
  • злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг (за статтею 366 КК України),
  • злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг (за статтею 367 КК України).

Нагадаємо, що ​на початку жовтня 2018 року НАБУ і САП скерували до суду так звану справу заводу "Краян" (корупційна схема, через яку територіальній громаді міста Одеси завдали 92 млн грн збитків).

Серед восьми обвинувачених міський голова Одеси та його заступник, депутат Одеської міської ради та інші. Менше ніж за рік Малиновський районний суд м. Одеси ухвалив виправдувальний вирок стосовно обвинувачених у цій справі. Проте, у лютому 2021 року, завдяки АП ВАКС, вдалося повернути справу на новий розгляд уже до Вищого антикорупційного суду.

Міського голову Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана, голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василя Шкрябая, директора департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексія Спектора та його заступника Володимира Радіонова звинувачують у розкраданні 92 млн грн місцевого бюджету.

Читайте також