Випадки захворювання на штам "Омікрон" зафіксували у Києві

Випадки захворювання на штам "Омікрон" зафіксували у Києві
Важливо
Випадки захворювання на штам "Омікрон" зафіксували у Києві
Хворий на коронавірус у лікарні під киснем Фото: carpathia.gov.ua
28 Грудня 2021, 18:35
читать на русском

Штам коронавірусу "Омікрон" виявили у кількох хворих на ковід у Києві.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник у Фейсбуці.

На сьогодні у місті вже зафіксовані випадки захворювання на новий штам коронавірусу "Омікрон". Фахівці стверджують, що цей вірус має більшу контагіозність, ніж штам "Дельта". За словами медиків, вакциновані пацієнти хворіють у легкій формі, - написав він.

Поворозник нагадав, що у місті Києві діють карантинні обмеження, тому наразі заборонено:

  • пасажирам, окрім осіб, які не досягли 18 років, користуватися послугами громадського транспорту (автомобільним, електричним, у тому числі метрополітеном) без наявності у них негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години; або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози; або жовтого чи зеленого COVID-сертифіката; або документа про одужання особи від зазначеної хвороби;
  • відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест на COVID-19 або експрес-тест на визначення антигена строком дії 72 години; або зелений COVID-сертифікат; або документ про одужання.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я дали п'ять рекомендацій українцям через поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон". Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що нині влада контролює ситуацію з COVID-19. А наступна хвиля може розпочатись у першій половині лютого.

Читайте також

1