Заразність Омікрону може знівелювати його легший перебіг – лікар

Швидке поширення цього штаму вірусу спричинить переповнення лікарень
Заразність Омікрону може знівелювати його легший перебіг – лікар
Коронавірус, температурний скринінг Фото: УНІАН
27 Грудня 2021, 15:33
читать на русском

Новий штам коронавірусу "Омікрон" відомий легшим перебігом хвороби. Але швидкість його передачі та поширення загрожує переповненими лікарнями.

Про це повідомляє ABC.

За словами головного інфекціоніста США Ентоні Фаучі, саме “Омікрон” спровокує подальше зростання кількості нових випадків діагностики коронавірусу та госпіталізацій.

Якщо у вас буде багато, багато, багато випадків з легшим перебігом хвороби, це може нейтралізувати позитивний ефект зниження тяжкості захворювання. І ми особливо турбуємося про нещеплених. Вони є найбільш уразливими, коли у вас є вірус, який надзвичайно заразний для людей, — заявив він.

Фаучі зазначив, що кожен день кількість випадків зростає. Середнє значення за минулий тиждень становило близько 150 000, і воно, ймовірно, буде набагато вищим.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я дали п'ять рекомендацій українцям через поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон". Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що нині влада контролює ситуацію з COVID-19. А наступна хвиля може розпочатись у першій половині лютого.

Читайте також