Влада Іспанії пропонує людям з усього світу безплатне житло і роботу: які умови

Людям пропонують жити у маленькому містечку Грієгос, аби захистити його від вимирання
Влада Іспанії пропонує людям з усього світу безплатне житло і роботу: які умови
містечко Грієгос (Фото: Вікіпедія)
22 Липня 2021, 23:04
читать на русском

Маленьке містечко в Іспанії під назвою Грієгос запропонувало сім'ям з усього світу безплатні будинки і роботу, аби врятуватися від вимирання.

Про це повідомило NY Post.

У містечку на північному сході Іспанії живе лише 132 людини, тому мерія вдалася до такого способу боротьби з депопуляцією.

Нині для оренди доступно всього три будинки і два робочих місця, але зупинятися на цьому мерія не планує.

Ми пропонуємо вам попрацювати на кухні в ресторані Paladar de Aragón. Також ви можете управляти готелем-рестораном "Грієгос", розташованим на головній площі. Якщо ви працюєте віддалено, ви можете користуватися нашим коворкінгом, - йдеться в оголошенні

Перші три місяці люди житимуть тут безплатно, після чого орендну плату піднімуть до 225 євро на місяць. Місто надасть перевагу сім'ям з дітьми, щоб врятувати місцеву школу, в якій навчається всього дев'ять учнів. За кожну дитину передбачена знижка на оренду в розмірі 50 євро, тому сім'ї з двома дітьми будуть платити за будинок всього 125 євро на місяць.

Мерія Грієгоса отримала вже понад три тисячі заявок з усього світу, і кількість кандидатів росте. Не виключено, що у випадку успіху інші іспанські міста запропонують аналогічні умови, оскільки населення у віддалених куточках країни постійно скорочується.

Нагадаємо, В Іспанії з осені 2021 року має розпочатися трирічний проєкт, на який влада виділить 50 мільйонів євро фінансування. Його суть полягає в тому, аби запровадити у країні чотириденний робочий тиждень.

Читайте також

1