Влада Києва розповіла, як відзначатимуть у столиці 9 травня

Заплановані виставки, зустрічі з ветеранами, покладання квітів та інші заходи
Влада Києва розповіла, як відзначатимуть у столиці 9 травня
9 травня у Києві (Фото: УНІАН)
6 Травня 2021, 20:25
читать на русском

8 травня Київ відзначить День пам’яті та примирення, а 9 травня – 76-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це повідомили у КМДА.

Зокрема у повідомленні наголосили, що крім урочистостей, передбачені виплати ветеранам Другої світової війни, учасникам АТО, воїнам-інтернаціоналістам, учасникам Революції Гідності та деяким іншим категоріям громадян.

6 травня в Києві уже відкрилася фотовиставка "Мить історії" у Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця". Вона працюватиме до 16 травня.

Із 7 до 21 травня триватиме виставка архівних документів до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Перегляд виставки буде доступний на вебсайті Державного архіву м. Києва.

8 травня, у День пам’яті та примирення, у парку Вічної Слави відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата.

Також 8 травня запланована зустріч з ветеранами бойових дій у Музеї окупації Києва, а в Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки відкриється книжкова виставка "Пам’ятати заради майбутнього".

9 травня відбудуться урочистості "Пам’ятаємо – Перемагаємо!" на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Також проведуть поминальне богослужіння, присвяченого пам’яті загиблих, що полягли у боротьбі за визволення України та перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, молебень за мир в Україні та захисників Вітчизни, під час заходу на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Читайте також

Тематичні акції, проєкти за участю дітей та учнівської молоді міста Києва будуть проведені в онлайн-форматі та висвітлені на платформі електронного освітнього простору позашкілля Києва "Все буде Добре! ОК!" – https://bit.ly/32xLdDv, на офіційному вебсайті та соціальних мережах Департаменту освіти і науки, закладів освіти столиці.

Заходи Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні триватимуть у всіх районах столиці.