Влада Києва виділила 140 млн грн на закупівлю вакцини проти COVID-19

Контракт планують підписати на пряму з виробником
Влада Києва виділила 140 млн грн на закупівлю вакцини проти COVID-19
Вакцинація, Віталій Кличко (фото: УНІАН)
11 Лютого 2021, 17:59
читать на русском

Київрада виділила 140 млн грн на закупівлю вакцини проти коронавірусу, якою планують вакцинувати найуразливіші категорії киян.

Про це повідомила пресслужба Київської міської держадміністрації.

Зазначається, що депутати Київської міської ради підтримали проєкт рішення про внесення змін до міської цільової програми "Здоров’я киян" на 2020-2022 роки та виділили 140 млн грн на вакцинацію від коронавірусу в столиці. Таке рішення підтримали 89 зі 101 присутнього на засіданні сьогодні, 11 лютого.

Ми повинні упередити масове поширення хвороби. Захистити насамперед найуразливіші категорії населення та людей, від роботи яких залежить життєдіяльність міста, – наголосив мер столиці Віталій Кличко.

Влада Києва розраховує найближчим часом підписати контракт на закупівлю один мільйона доз COVID-вакцини для щеплення загалом пів мільйона найуразливіших категорій киян. Вакцину планують закупити напряму – у виробника.

Директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург повідомила, що у документі йдеться не тільки про імунопрофілактику COVID-19 киян з групи ризику, а й про інші додаткові заходи. Так, окреме фінансування виділили із міського бюджету на забезпечення лікарськими засобами хворих на первинний імунодефіцит, пацієнтів із бульозним епідермолізом, акромегалією та гігантизмом, хворих на ювенільний ревматоїдний артрит, хворобу Стілла, системну склеродермію та спондилоартрити.

Читайте також

Також закладам охорони здоров'я відшкодовуватимуть відпуск лікарських засобів безоплатно і на пільгових умовах (постанова КМУ № 1303). А медичним працівникам збільшили фінансування пільгових пенсій.

За словами Гінзбург, також покращили надання медичної допомоги дітям та дорослим з вадами слуху та мовлення. Логопеди, оплата надання послуг яких не передбачена програмою державних гарантій, зможуть отримувати заробітну плату в медзакладах, а тож – працювати, надаючи необхідну фахову допомогу маленьким та дорослим киянам.

Нагадаємо, раніше мер Києва анонсував переговори з кількома виробниками щодо закупівлі вакцини Covid-19 для столиці.

За його словами (досьє Віталія Кличка), місто планує закупити 1 млн доз вакцин для півмільйона киян.

Кличко заявив, що першими вакцину мають отримати уразливі категорії населення – лікарі, літні люди, працівники соціальних служб, освітяни, фахівці комунальних підприємств критичної інфраструктури – транспортники, спеціалісти сфери ЖКГ, правоохоронці, рятувальники тощо.

Профільна комісія Київради одноголосно підтримала відповідну пропозицію. Проєкт рішення також мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

1