Власникам "євроблях" розповіли, як можна скасувати штраф від поліції

Стало відомо про важливий нюанс
Власникам "євроблях" розповіли, як можна скасувати штраф від поліції
Фото з відкритих джерел
6 Листопада 2020, 05:15
читать на русском

Власникам "євроблях" розповіли про скасування штрафу від поліції.

Про це повідомив Дорожній адвокат.

Зазначається, що працівник поліції зупинив автомобіль з єврономерами і виніс постанову про притягнення водія до адміністративної відповідальності на підставі ч.8 ст. 121 КУпАП. Таким чином водія оштрафували на 8 500 грн за порушення термінів експлуатації авто.

Під час перевірки інспектор встановив, що водій цей автомобіль не ввозив, а лише користувався ним. Автомобіль був ввезений на митну територію України іншим громадянином, а також авто перебувало в Україні із порушенням передбачених строків.

Читайте також

Повідомляється, що водій "євробляхи" звернувся до суду. Суд вирішив, що працівник поліції був зобов'язаний скласти протокол про адміністративне правопорушення, але цього не зробив.

З урахуванням зазначеного, суд дійшов висновку, що зазначена постанова про притягнення водія до відповідальності за ч.8 ст. 121 КУпАП винесена з порушенням процедури накладення стягнення, оскільки винесена без складення протоколу про адміністративне правопорушення.

На цій підставі суд скасував штраф поліції у розмірі 8 500 грн. за керування водієм автомобілем на іноземній реєстрації.

Читайте також

Нагадаємо, що українці зібрали необхідну кількість голосів під петицією до президента щодо доступного розмитнення, а це понад 26 000 (за 25 тисяч необхідних).

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України погодив проєкт постанови, яка дозволяє притягувати до відповідальності власників автомобылыв на європейській реєстрації. У Верховній Раді зареєстровано низку законопроєктів, які дозволили б людям безперешкодно та доступно розмитнити свої авто.

У Києві тривають протести прихильників нерозмитнених автомобілів. "Євробляхери" перекривають вулицю Грушевського, урядовий квартал, та, за їхніми словами, основні автотраси України. В інших обласних центрах теж проходять акції на підтримку вимог "євробляхерів"

1