Влітку українцям слід готуватися до чергових відключень електроенергії

"Укренерго" ремонтуватиме об`єкти енергетичної інфраструктури, а це неможливо зробити без відключень
Головне
Влітку українцям слід готуватися до чергових відключень електроенергії
Електроенергія, світло фото: pexels
4 Травня 2023, 11:04
читать на русском

Українців попередили про можливі відключення світла влітку, в деяких регіонах країни можливе відключення протягом 2-3 днів.

Про це розповів у коментарі "Обозревателю" колишній міністр енергетики України Іван Плачков.

"Перш за все, влітку збільшуватиметься навантаження, споживання електроенергії, а "Укренерго" треба ремонтувати дуже багато об'єктів. Але для того, щоб їх ремонтувати, потрібно їх вимикати. Тому це буде пов'язано винятково з ремонтом, реконструкцією, підготовкою до опалювального сезону. І це, якщо не буде ще руйнувань від якихось додаткових ракетних ударів", – сказав ексміністр.

Терміни відключень світла залежатимуть від обсягів робіт на енергооб'єктах і конкретної ситуації. За словами Плачкова, ремонтні роботи на деяких об'єктах можуть тривати доволі довго, але термін не перевищить 2-3 доби.

"На деяких об'єктах обсяг робіт буде достатньо великий, але я не думаю, що це буде понад 2-3 доби. Думаю, це будуть віялові відключення. А так, для ведення ремонтних робіт переважно світло вимикається десь на 8 годин, максимум – на 12", – пояснив ексглава Міненерго.

Нагадаємо, росіяни в наступний опалювальний сезон можуть знову спробувати занурити Україну в темряву. Можливі ракетні атаки можуть планувати на жовтень та листопад 2023 року.

Читайте також

1