ВООЗ: 1,8 млрд людей ризикують заразитися COVID та іншими інфекціями

Серед причин - відсутність води та антисанітарія у лікарнях
ВООЗ: 1,8 млрд людей ризикують заразитися COVID та іншими інфекціями
Здоров’я, лікарня, лікар Фото: Pranidchakan Boonrom з Pexels
15 Грудня 2020, 06:06
читать на русском

Всесвітня організація охорони здоров'я та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) заявили про те, що 1,8 млрд осіб піддаються підвищеному ризику зараження COVID-19 та іншими інфекційними захворюваннями через відсутність води та через антисанітарію.

У деяких медичних установах відсутня вода і не підтримуються норми санітарної гігієни, - зазначається на сайті організації.

Робота в медичній установі без води, санітарії та гігієни на кшталт відправки медсестер і лікарів на роботу без засобів індивідуального захисту. Водопостачання, санітарія та гігієна в медичних установах мають основоположне значення для боротьби з COVID-19, - сказав гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреісус.

Читайте також

За його словами, у всьому світі кожна четверта медична установа не має послуг водопостачання, кожна третя медична установа не має доступу до засобів гігієни при наданні допомоги, кожна десята не має санітарних умов, і кожна третя установа не здійснює безпечне сортування відходів.

Виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор зауважила, що найгірша ситуація у 47 найменш розвинених країнах світу: кожна друга медична установа не має питної води, троє з п'яти не мають елементарних санітарних послуг.

За попередніми оцінками, створення базових послуг водопостачання в медичних установах для всіх 47 країн буде коштувати приблизно долар США на душу населення. В середньому для роботи та обслуговування послуг потрібно 0,20 долара США (на душу населення в рік).

Нагадаємо, генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що попри антитіла в організмі, людство все ще залишається вразливим до коронавірусу.

1