Ворог продовжує знищувати Харківщину: під завалами знайшли сімох загиблих

Снаряди потрапляли у торговельні майданчики та житлові будинки
Ворог продовжує знищувати Харківщину: під завалами знайшли сімох загиблих
Російські окупанти обстріляли ракетами та Градами Харків / Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA
15 Березня 2022, 10:37
читать на русском

За добу з 14 по 15 березня російські окупанти проводили обстріли та повітряні бомбардування різних об’єктів житлових кварталів Харкова та сільських населених пунктів області.

Як повідомили у ДСНС, рятувальники здійснили 34 виїзди для ліквідації пожеж, а також розбирання завалів зруйнованих будівель.

У Харкові рятувальники, волонтери та комунальники працювали над розчищенням завалів зруйнованих житлових будинків та адміністративних будівель.

Зазначається, що 14 березня, тривали аварійно-рятувальні роботи у Київському, Шевченківському, Новобаварському районах Харкова, а також Ізюмському районі області. Цього дня рятувальники врятували з-під завалів 3 людей. Відшукали та вилучили з-під уламків будівельних конструкцій 7 загиблих.

Вночі, близько 23:30 ворожі снаряди завдали шкоди торговельним майданчикам та житловим будинкам в Холодногірському районі Харкова. Там сталась пожежа, що швидко розповсюдилась на значну площу кв.м. Вогонь гасили близько 20 відділень пожежно-рятувальної служби ДСНС, - повідомили рятувальники.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що Збройні Сили України не пускають ворога до Харкова та здійснюють контрнаступальні операції по області.

Окупанти продовжують завдавати ударів по житлових масивах Харкова, знищують історичний центр. Продовжуються обстріли в Чугуєві, Ізюмі, Дергачах. Сьогодні ворог гатив в тому числі ракетними комплексами “Іскандер”. За інформацією Штабу оборони, атакував із території росії, - повідомив він (досьє Синєгубова).

Нагадаємо, наразі прокуратурою Харківщини здійснюється досудове розслідування у 188 кримінальних провадженнях, пов’язаних зі збройною агресією Росії. Насамперед це 130 кримінальних проваджень за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України), 46 - за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110 КК України), 6 - державної зради (ст. 111 КК України), ще 6 - за іншою кримінально-правовою кваліфікацією.

Читайте також