Вперше новий штам коронавірусу AY.4.2 виявили в Ізраїлі

Вірус виявили у дитини, яка приїхала до країни з Молдови
Вперше новий штам коронавірусу AY.4.2 виявили в Ізраїлі
Лабораторія, лікар Фото: ThisIsEngineering з Pexels
20 Жовтня 2021, 11:12
читать на русском

В Ізраїлі підтвердили перший випадок зараження новим штамом коронавірусу AY.4.2 - його виявили у 11-річного хлопчика, який приїхав до країни з Молдови.

Видання The Times of Israel повідомляє, що ця мутація коронавірусу в країні раніше не зустрічалася.

У Міністерстві охорони здоров'я країни повідомили, що дитина на цю мить ізольована, вона ні з ким не контактувала після повернення в країну і перебуває під постійним наглядом лікарів.

Зазначається, що фахівці поки вивчають цей новий штам, щоб з'ясувати, чи дійсно він має ще більшу заразність, ніж штам "Дельта".

Раніше влада Великої Британії, де вчені вперше виявили цю мутацію, заявили, що поки немає доказів того, що цей варіант може бути заразнішим.

Довідково: медики вперше виявили мутацію коронавірусу AY.4.2 у липні. Вчені поки не можуть точно сказати, чи є він більш заразним, ніж "дельта" і який рівень смертності може спричинити новий штам.

Нагадаємо, у вересні новий штам коронавірусу "йота" вперше виявили в Японії. А у серпні в США вчені заявили, що знайшли новий штам коронавірусу "Йота" у Нью-Йорку. Вони заявили й також про високу смертність від нього.

Читайте також