Вперше в Іспанії футболіста купили за криптовалюту

Один біткоїн котирується в районі 1 млн грн
Вперше в Іспанії футболіста купили за криптовалюту
Футболіст Давид Барраль (фото: Twitter)
22 Січня 2021, 03:04
читать на русском

Мадридський клуб Іспанії "Internacional" придбав нападника Давида Барраль, розрахунки за яким здійснювалися в криптовалюті.

Про це сам клуб повідомив у Twitter.

Зазначається, що це стало можливо завдяки співпраці з платформою, яка дозволяє купувати криптовалюту через банківський рахунок або кредитну карту.

Станом на 21 січня один біткоїн котирується в районі 1 млн грн.

37-річний Барраль підписав контракт до літа 2021 року. Форвард є вихованцем мадридського "Реала", за який так жодного разу і не зіграв. Гравець змінив близько десятка команд.

Читайте також

Нагадаємо, що раніше придбання футболіста за біткоїни відбулося на аматорському рівні. Турецький "Харунустаспор" у 2018 році розплатився за покупку Омера Фарука Кіроглу 0,0524 біткоїном (48 795,16 грн за нинішнім курсом) і двома з половиною тисячами турецьких лір (9 529 грн за нинішнім курсом). Президент клубу тоді не приховував, що спеціально провернув таку угоду, щоб про команду написали в газетах.

Британець Джеймс Хаулс випадково викинув свій жорсткий диск, на якому зберігався електронний гаманець з 7500 біткоїнів на суму 210 млн фунтів (287 млн доларів) і тепер просить владу про допомогу, щоб пошукати його на звалищі.