Вперше в Україні: спецпредставник ЄС з прав людини прибув до Києва

В Україні він перебуватиме чотири дні
Головне
Вперше в Україні: спецпредставник ЄС з прав людини прибув до Києва
Еймон Гілмор, фото GILMORE.IE
18 Жовтня 2021, 14:51
читать на русском

Спеціальний представник Європейського союзу з прав людини Еймон Гілмор вперше з офіційним візитом прибув до України.

Про це повідомив Еймон Гілмор у Twitter.

Сьогодні в Києві починаю свій перший офіційний візит в Україну. Попереду – насичений день в цьому прекрасному місті, - сказав Еймон Гілмор.

За повідомленням представництва ЄС в Україні, він перебуватиме в країні чотири дні, де планує провести зустрічі з високопоставленими урядовцями, представниками громадянського суспільства і меншин, провідними правозахисниками.

Також він зустрінеться з представниками ініціативи "Кримська платформа" та членами дипломатичної спільноти, включаючи країни-члени та міжнародні організації.

У свою чергу в Києві Еймон Гілмор зустрінеться з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, міністром юстиції Дмитром Малюською, Уповноваженою Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою та з депутатами парламенту.

Додали, що він відвідає схід України для того, щоб зустрітися з представниками місцевої влади та місцевих правозахисних організацій.

В Україні він планує обговорити двосторонню співпрацю у сфері захисту прав людини та торкнутися питань, що стосуються гуманітарної ситуації та ситуації з правами людини в країні, включаючи на непідконтрольних українській владі територіях на сході та незаконно анексованому Кримському півострові.

Нагадаємо, 6 жовтня федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер приїхав до Києва.