Встановлено особи усіх загиблих під час трагедії у Харкові - поліція

Внаслідок пожежі у приватному пансіонаті загинули дев'ять жінок та шість чоловіків
Встановлено особи усіх загиблих під час трагедії у Харкові - поліція
Пожежа у Харкові (фото: facebook.com/police.kharkov)
27 Січня 2021, 12:55
читать на русском

Внаслідок пожежі у приватному пансіонаті "Золотий час" 21 січня у Харкові загинули 15 літніх людей — дев'ять жінок та шість чоловіків.

Як повідомили "Суспільному" у відділі комунікації Головного управління Нацполіції Харківщини, станом на 26 січня дані про особи усіх загиблих в пожежі встановлені.

Це дев'ять жінок віком від 67 до 85 років та шість чоловіків віком від 71 до 91 року, - уточнила речниця поліції Харківщини Оксана Калмикова.

На питання, чи передавали загиблих для поховання родичам, у відділі комунікації відповіли: тривають експертизи.

Нагадаємо, 21 січня о 15.03 у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, на другому поверсі виникла пожежа. Внаслідок цього 15 людей загинули, ще п‘ять людей госпіталізували.

Зокрема загинули 6 чоловіків і 9 жінок. Найстаршому загиблому був 91 рік, а наймолодшій – 71 рік.

25 січня в лікарні помер ще один чоловік, який постраждав під час пожежі.

За словами голови Національної поліції України Ігоря Клименка, однією із версій виникнення масштабної пожежі стало необережне поводження з електронагрівальними приладами. Іншою причиною може бути несправність газового обладнання, оскільки задимлення почалось як раз біля газового лічильника.

Читайте більше у нашому матеріалі: "15 жертв пожежі у Харкові: хто відповість за страшну смерть літніх людей та що відомо".

1