В'язні Вінницької колонії виманили понад 100 тисяч гривень у клієнтів онлайн-магазинів

Шахрайство відбулося через фейкові сайти відомих торговельних платформ, онлайн продажів та оголошень
В'язні Вінницької колонії виманили понад 100 тисяч гривень у клієнтів онлайн-магазинів
Організатори схеми, фото СБУ
24 Листопада 2021, 01:11
читать на русском

В'язні Вінницької колонії виманили понад 100 тисяч гривень у клієнтів українських онлайн-магазинів через "колег на свободі".

Про це повідомили в СБУ.

З метою викрадення коштів з карток клієнтів зловмисники входили до них у довіру, представлялися співробітниками торговельної платформи і пропонували заповнити реєстраційну форму для здійснення відправки начебто придбаного товару. Потім давали посилання на спеціально створений фішинговий ресурс, який візуально ідентичний оригінальному сайту оголошень, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що таким чином шахраї отримували доступ до реквізитів платіжних інструментів та списували кошти на спеціально підготовлені банківські картки або гаманці небанківських платіжних систем.

Тобто через фейкові сайти відомих торговельних платформ, онлайн продажів та оголошень відбувалося шахрайство.

 До складу групи входило до 10 учасників, у тому числі засуджені, які відбувають покарання за вчинення тяжких злочинів. Через своїх спільників вони отримували мобільні телефони, сім-карти, банківські картки та доступ до фейкових електронних ресурсів, - додали в повідомленні.

Нині планують повідомити про підозри її активним учасникам.

Нагадаємо, на Тернопільщині псевдопрацівники банку дзвонили потенційним жертвам та переконували їх переказати кошти на інші рахунки.

Читайте також

1