Вже дев'ять областей стали "червоними": нове зонування від МОЗ

У "жовтій" зоні залишилася лише Херсонщина
Головне
Вже дев'ять областей стали "червоними": нове зонування від МОЗ
Карантин (Фото: Flicr)
24 Березня 2021, 11:49
читать на русском

Станом на 24 березня 9 областей України потрапили до "червоної" зони епідемічної небезпеки через коронавірус, решта регіонів – "помаранчеві", і лише Херсонська область продовжує залишатися "жовтою".

Про це йдеться на сайті МОЗ.

У "червоній" зоні перебувають Київ, Івано-Франківська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Львівська, Одеська, Сумська та Чернівецька області. Тут перевищено епідеміологічний поріг, а також рівень госпіталізацій. У Києві, Житомирській та Київській областях також перевищено рівень завантаженості лікарняних ліжок із киснем.

У "помаранчевій" зоні - Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Черкаська, Чернігівська та Хмельницька області.

У "жовтій" зоні залишилася тільки Херсонська область.

Читайте також

Також у МОЗ повідомили, що в Києві й 16 областях перевищено норми госпіталізації пацієнтів із COVID-19.

Епідпоріг перевищено в Києві та 22 областях.


Контекст. 14 174 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 24 березня 2021 року. Зокрема, захворіли 750 дітей та 434 медпрацівники. Також за минулу добу з коронавірусом було госпіталізовано 5 438 осіб, померли 342 людини - це найвища цифра з кількості померлих від коронавірусу за добу від початку пандемії.

1